Menu strony

Jak wytwórcy żywności dbają o dobre samopoczucie konsumentów?

Każdy człowiek oddaje dużą baczność na to, co wsuwa do swych ust. Pożywienie powinno być wszakże nie wyłącznie smaczne, lecz także wypróbowane dla naszego zdrowia. Dlatego firmy wytwarzające wszelakiego rodzaju żywność powinny przestrzegać pewnych standardów, żeby proponowane przez nie produkty nie stwarzały zagrożenia naszemu ciału.


W niniejszym artykule omówimy trzy tematy mające powiązanie z zagwarantowaniem nam zabezpieczenia żywności.


System HACCP to skrót od angielskich słów Hazard Analysis and Critical Control Points, zatem obserwacja niebezpieczeństw oraz krytyczne punkty weryfikacji. System HACCP stosuje się do zagwarantowania bezpieczeństwa pokarmów poprzez określenie oraz opinię potencjalnych niebezpieczeństw z miejsca widzenia wymagań zdrowotnych pożywienia oraz niebezpieczeństwa ujawnienia się niebezpieczeństw w czasie przeprowadzania różnorodnych elementów , które dotyczą przykładowo realizacji czy handlu i transportu pokarmów. System HACCP opiera się na siedmiu regułach, jakie należy respektować w czasie wspomnianych mechanizmów.


podatek


Fragmenty mieszkania


Tzw. Global Standards to komplet 4 standardów technicznych, jakie definiują wymogi, jakie nakładane są na producentów pokarmów w zamyśle zagwarantowania zabezpieczenia jego między innymi produkcji lub pakowania oraz przechowywania. Stworzona przez British Retail Consortium w dzisiejszej postaci używana jest praktycznie na całym świecie przez wszelakiego wariantu handlarzy z UE czy Ameryki Płn. Uzyskanie atestu BRC powiązane jest z przestrzeganiem 10 fundamentalnych wymagań.


IFS to abstrakt anglojęzycznych słów International Food Standard, czyli Międzynarodowy Standard żywności jest szczególnym wzorcem uznawanym poprzez GFSI (Global Food Safety Initiative) i stworzonym dla różnorodnych wytwórców pożywienia, szczególnie na wymagania dużych w sieci i należących do nich marek własnych
18-01-18 11:34:07